za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Helmet cam freeride linije BP Maribor

Matej, 23. avgusta 2010

No, pa smo jo končno dočakali (kot bi slišali prejšnjo objavo: Kaj manjka v bikeparku na Pohorju). Temeljito prenovo freeride linije v mariborskem bikeparku. Linija je namreč večinoma speljana povsem na novo. Zgornji del je pomaknjen v gozd in počasnejši, a veliko bolj dinamičen kot bivša proga. Prehodi med deli gozda so speljani po smučarskih progah.
Celotna linija je “posejana” z bandami, ki so veliko višje in bolj smiselno speljane kot je bilo značilno za prejšnje. Del pod gondolo je narejen popolnoma na novo, ker je bil v celoti uničen med gradnjo nove gondole. Tukaj se prepleta več variant spusta. Linije se razcepljajo in srečujejo tako, da je možno peljati ob robu gozda, kjer je več korenin in teren bolj strm, ali pa po sredini, neposredno pod gondolo, kjer je podlaga manj zahtevna.
Na novo je postavljenih tudi nekaj lesenih objektov. V tem odseku je narejena lesena premostitev in malo nižje štirje nivoji skokov. Ti skoki so bolj ali manj zahtevni, ker so vsi po vrsti precej visoki. Že najmanjši je visok za amaterje, da o ostalih, ki se po višini stopnjujejo, niti ne govorim. Višja dva še sicer nimata urejenega “landinga”, vendar sta že sedaj videti OGROMNA.
Še vedno ostaja nezanimiva povezava od dela pod gondolo, do vstopa v spodnji del, ki je prav tako spremenjen in speljan skozi bande.

Da zaključim…
Bikepark je s to nadgradnjo naredil velik korak na poti do enega boljših parkov v tem delu. Osnovne linije so bolj ali manj postavljene, manjkajo še finese in manjše spremembe odsekov, ki se bodo izkazali za neprimerne, nezanimive in neuporabne. Opaziti je, da se veliko manj uporabljajo ilegale, tudi world cup proga je prazna. Verjamem, da se bo vloženo delo in trud pokazal tudi na končnem številu prodanih vozovnic, predvsem pa bodo vtisi uporabnikov veliko bolj pozitivni.
Sedaj samo upajmo, da bo tudi vzdrževanje prog prestopilo na višji nivo.
Drugače pa, pohvala vsem, ki so sodelovali pri izgradnji linije.

Komentiraj