za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Kaj manjka v Bikeparku na Pohorju?

Matej, 22. junija 2010

Začnimo s tem kaj nam ponuja Bikepark v tem trenutku.
Novo, najosnovnejšo linijo (označena z modro) za popolne začetnike imenovana Flow Trail. Je nezahtevna, tekoča linija, speljana izven gozda in poteka od vrha vzpenjače, pretežno ob smučarskih progah v dolino, do vstopne postaje vzpenjače. Ta linija je odlična za segrevanje, za začetnike in tiste z XC kolesi. Manjka ji dinamike v srednjem in spodnjem delu.
Temu sledi proga, ki je označena z rdečo težavnostno stopnjo. Je nekakšna semi-downhill linija, ki pa je zelo netekoča, manjkajo ji posamezni odseki, speljana je čez „močvirje“ itd. Linija je delno speljana po prejšnji, edini, uradni bikepark progi. Ta proga je, če smo pošteni, bolj ali manj nevozna in je tudi „noben“ ne uporablja, je nezanimiva, manjkajo ji kakšni objekti ipd.
Na koncu je tukaj še downhill linija svetovnega pokala. Linija je označena s črno oznako in se začne niže, pri Luku. Proga je zvožena „hardcore“ dowhnill linija, ki je na delih zelo zahtevna. Ta proga je odlična in je prava vaba za tujce, ki prihajajo trenirat za tekme. Žal ji manjka nekaj vzdrževanja.

Da povzamem kaj imamo: modro – flow trail linijo, rdečo – popolnoma nezanimivo linijo, in črno – downhill linijo.

Vsem progam postaja skupno – nevzdrževanje. Govorilo se je, da bo angažirana ekipa, ki bo redno vzdrževala vse proge. Kako je sedaj s tem?

Torej, kaj manjka?
Manjka ena zanimiva, urejena Freeride linija. Linija, ki bo tekoča, polna objektov, tehnično manj zahtevna kot črna – downhill proga. Linija, ki bi jo vozili s freeride/downhill kolesi in uživali v dinamiki vožnje, skokih, premagovanju urejenih ovir ipd. Posledično smo sedaj vsi na „prepovedanem“ terenu, ker je modra proga prelahka in popolnoma nezanimiva za ta segment uporabnikov, črna pa je strogo tekmovalna. Hkrati, se Flow trail uničuje, ker se ga uporablja z DH kolesi.

Upam, da se čim prej uredijo/naredijo objekti in tekoče speljana linija, ki bi pokrivala manjkajoči freeride segment ter s tem dopolnila ponudbo Bikeparka.

Kaj pa vi mislite, da manjka v Bikeparku?

1 komentar

  1. […] 23. Avgust 2010 by Matej TweetNo, pa smo jo končno dočakali (kot bi slišali mojo objavo: Kaj manjka na Pohorju). Temeljito prenovo freeride linije v mariborskem bikeparku. Linija je namreč večinoma speljana […]

Komentiraj