za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Kofce

Miha, 6. novembra 2021

Ker smo si glede na napoved nekaj sončnih žarkov obetali na gorenjskem, smo se odločili, da bi bilo lepo pretegniti noge v smeri Kofc. Te nikoli ne razočarajo in tudi tokrat niso pa čeprav nisem videl sonca. Sprva je bila načrtovana turca na bližnji Krim. Včasih je dobro, da se načrti spremenijo.

Po nekaj tehničnih težavah na začetku, smo zagrizli v strmino. Oblačno nebo je temperature držalo dokaj nizko in z višino so se še dodatno spustile. Na start sem prišel v kratkih hlačah ampak ob izstopu iz avtomobila sem hitro ugotovil, da je to slaba ideja in se preoblekel. Odločitev je bila pravilna, višje je bilo prijetno hladno, morda za odtenek preveč.

Makadamska ravnina, preden odvijemo v zadnji klanec proti koči je bila pošteno razmočena in blatna. Spravilo lesa in dež sta podlago naredila lepljivo in na delih je bilo potrebno pošteno pritisniti na pedala pa čeprav je bilo ravno. Zadnji vzpon je bil precej zvožen in delno blaten vendar je bil oprijem boljši kot ponavadi. Zadnji del, ko pridemo iz gozda in do koče me je pošteno namučil zato sem brez slabe vesti naročil borovničev štruklje.

Sotrpin s preveč kondicije je lobiral za nošnjo do vrha vendar je bilo lobiranje neuspešno. Vrh je bil prekrit z oblaki in pošteno povedano me ni preveč mikalo, ostalih očitno tudi ne. Med tem, ko smo ostali nabirali kalorije v koči je vseeno podaljšal turco za dobro urco in odnesel do koder je pač prišel…

Spust smo začeli skupaj. Na delih je bilo blatno in na enem izmed vzpončkov, ki jih je potrebno premagati se je rdeče blato pošteno oklepalo koles. Kombinacija vlage, kamenja in korenin skritih pod listjem, je na ozki enoslednici kolo premetavalo sem in tja. Smer je bilo lažje držati, če si bil malenkost hitrejši pri čemer si upal, da te kak skrit, masten kamen ne pošlje objemat najbližje bukve. Spust ima kar nekaj tehničnih odsekov, ki so bili glede na razmere presenetljivo vozni. Precej sem užival, končno spet nekaj tehnikalij. Ugotovitev, da še nisem povsem izgubil občutka je nahranila moj ego, ki bo nekaj naslednjih dni lažje spal. V zadnjem delu nam pot servira še nekaj zaprtih serpentin za ponovitev lekcije tako imenovanega front pivota.

Da nadomestimo kakšno izgubljeno kalorijo je poskrbela odlična pica. Če sem res pikolovski bi lahko turco izboljšal samo kak sončen žarek.

1 komentar

  1. […] kar klicala po pobegu iz kotline. Ker je bil Krim v planu že zadnjič in smo namesto njega izbrali Kofce smo ga realizirali tokrat. Spletna kamera nas je vzpodbudila da izbira kar se vremena tiče ne bo […]

Komentiraj