za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Bikepark Pohorje

Matej, 3. junija 2014

Po dolgem času smo se uspeli uskladiti za obisk Bikeparka Pohorje. Od zadnje vožnje downhilla je minilo skoraj leto dni in tudi takrat je bil izveden samo en obisk. Vreme je bilo sončno, število kolesarjev primerno, nobenega čakanja na gondolo. Vozili smo cel dan, naredili 9 spustov in prijetno utrujeni naročili pizze ob koncu dneva.

Glavni razlog, da smo postavili downhill in Bikepark Pohorje na stran, je bilo izredno slabo vzdrževanje prog in veliko premalo novosti iz sezone v sezono. Nekaj let smo vestno kupovali sezonske vozovnice in vsak vikend ter prosti dan krožili po progah. Verjeli smo obljubam ob vsakem začetku nove sezone; tokrat bo vse drugače ipd. Sedaj že dve ali tri leta ne kupujemo več sezonske vozovnice in Bikepark obiščemo le enkrat ali dva krat letno, a slika je še vedno ista. Nobenih novih prog, vzdrževanje je zadnja skrb, še celo dlje so šli… nekateri odseki so zaprti. Verjamem, da je svoje naredil žledolom ter da bi določene odseke bilo potrebno očistiti ali celo narediti na novo, ampak to uporabnika, ki plača pošteno ceno za dnevno vožnjo prav malo zanima.

Če povzamem, bilo je prav lepo in smo uživali. Zabavali smo se po svoje, a žal je nekje v ozadju še zmeraj tisto razočaranje, slab občutek in prazne obljube iz obdobja, ko smo še z velikim veseljem vlagali večino prihrankov v kolo, opremo in sezonske vozovnice.

Komentiraj