za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Ratitovec

Miha, 31. maja 2014

Jutranjih devet stopinj ob koncu maja nekako ni ravno vleklo na kolo. Po nekaj metrih klanca se je ta temperatura zdela bolj sprejemljiva in počasi se je tudi ozračje segrevalo. Vsake toliko je zapihal neprijeten veter. Pri koči na Ratitovcu smo našli zavetrje se malo odpočili in okrepčali.

Prvi del spusta je bil, tokrat za spremembo, v smeri lovske koče. Spust je bil na odsekih precej tehnične narave vendar mi je bil zelo všeč. Težavnost spusta je bila S5-S6, kakšen detajl morda celo S7.

Ko smo prišli v Prtovč smo zaradi vremena kolebali ali naj se spustimo v Železnike ali naj naredimo še en vzpon do sedla in odpeljemo še spodnji del spusta v Zali Log. Seveda smo se odločili, da malo več kot dvesto višincev ni neka težava in jo mahnili proti sedlu. Pot in podlaga sta odlični, naklon pa malo manj. Kar nekaj delčkom bi dal oceno V5 in V6.

Spust v Zali log je precej nevozen. Podrtega drevja je veliko in določena drevesa je težko obhoditi. Povedano drugače, ta del spusta ni bil vreden zadnjega vzpona, pa čeprav je bil slednji kljub strmini navdušujoč.

 

Komentiraj