za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Maxxis Ardent 2,25

Miha, 18. avgusta 2013

Temu ne bom rekel ravno test ampak bolj mnenje. V želji po nekoliko manj robustni gumi sem pred nekaj časa zadnje kolo obul v Maxxis Ardent 2,25 z EXO zaščito. S to gumo sem vozil takrat, ko sem užival kolesarjenje po švicarskih alpah.

Na eni izmed voženj sem na makadamski cesti ob strani prerezal gumo in mleko v gumi je ni obdržalo pri življenju. Videl nisem ničesar ostrega, bila je navadna makadamska cesta med vinogradi. Bil sem sicer nekoliko hitrejši, vendar gume nisem presekal z udarcem ob kak kamen.

Da povzamem, po mojem prepričanju se je guma vdala veliko prej kot bi se smela in na terenu kjer za to ni bilo razloga. Mislim, da EXO zaščita stene pri tej širini ni enako robustna kot pri njeni malenkost širši sestri.

Ne upam ravno trditi, da je guma slaba ampak jaz je več ne bom kupil. Priznam, verjetno sem imel smolo. Sedaj sem presedlal nazaj na preizkušenega Ardenta 2,4 z EXO zaščito.

2 komentarja

  1. […] kot odgovor na prejšnje ugotovitve. Še pred nekaj „dnevi“ sem pisal o tem, da je EXO stena na Maxxis ardentu 2,25 daleč od tiste na širši različici 2,4. Na predzadnji turi sem nekje na robu asfalta za šalo […]

  2. Estelle pravi:

    Post vraiment fascinant

Komentiraj