za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Rezanje in namestitev nove vilice

Miha, 6. januarja 2013

Tokratna objava bo skozi video vsebino prikazala namestitev nove vilice. V besedilu morda le nekaj spremnih besed o tem, kar bo video nazorno prikazal.

Vilice (Rock Shox Lyrik) sem kupil nove, to pomeni, da je krmilna cev predolga. Zaradi različnih dolžin glav okvirja (Head Tube) in posameznikove želje po višini krmila imajo nove vilice daljše krmilne cevi kot je potrebno za montažo. Z drugimi besedami cev je potrebno odrezati na primerno dolžino, odvisno od okvirja in želj posameznika.

Še nasvet, če kupujete rabljeno vilico je nujno preveriti ali je krmilna cev še dovolj dolga za vaše potrebe.

Pri sestavljanju svoje 301-ke sem moral cev odrezati dobrih 6,5 cm. Ta podatek sicer ne pove nič pomembnega ampak podaja informacijo, da je včasih potrebno odrezati zajeten kos cevi. Nikakor krmilne cevi vilice ne odrežite brez predhodne namestitve na okvir in premisleka. Če ne veste kakšna je višina krmila, ki vam odgovarja raje dodajte kak distančnik več, in tako pustite cev za kak centimeter daljšo. Krmilno oporo lahko še zmeraj premikate gor in dol med posameznimi distančniki in tako ugotovite katera je primerna višina in krmilno cev vilice odrežete kasneje.

 

2 komentarja

 1. […] RC2. Ni slabo. Delo, praktično nič posebej zahtevnega, montaža vilic je bila prikazana že v eni prejšnjih objav. Tokrat sva to počela z drugo vilico za drugo kolo.  Potrebna je bila manjša »predelava« […]

 2. hookup apps pravi:

  Hookup Females Uses Free Issues? An Incredible Horizontal Advantage!

  Free hookup women hookup apps on the web is the perfect solution if you’re tired with likely to pubs and organizations just to be ignored, and even worse, laughed at.
  I realize what it’s like because I’ve been there.

  I had been single and needy back into the working day —
  I needed a fresh partner — but I continued trying because I needed not one other choice.
  If you’re one particular person who would like to hookup with alluring girls without likely to those spots the
  location where the women are by itself, this post may just alter your life.
  It can make clear why dating on the internet is the ideal alternative if you’re a guy who
  seems to be shy to method a wonderful girl within a club or team.

Komentiraj