za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Rezanje in namestitev nove vilice

Miha, 6. januarja 2013

Tokratna objava bo skozi video vsebino prikazala namestitev nove vilice. V besedilu morda le nekaj spremnih besed o tem, kar bo video nazorno prikazal.

Vilice (Rock Shox Lyrik) sem kupil nove, to pomeni, da je krmilna cev predolga. Zaradi različnih dolžin glav okvirja (Head Tube) in posameznikove želje po višini krmila imajo nove vilice daljše krmilne cevi kot je potrebno za montažo. Z drugimi besedami cev je potrebno odrezati na primerno dolžino, odvisno od okvirja in želj posameznika.

Še nasvet, če kupujete rabljeno vilico je nujno preveriti ali je krmilna cev še dovolj dolga za vaše potrebe.

Pri sestavljanju svoje 301-ke sem moral cev odrezati dobrih 6,5 cm. Ta podatek sicer ne pove nič pomembnega ampak podaja informacijo, da je včasih potrebno odrezati zajeten kos cevi. Nikakor krmilne cevi vilice ne odrežite brez predhodne namestitve na okvir in premisleka. Če ne veste kakšna je višina krmila, ki vam odgovarja raje dodajte kak distančnik več, in tako pustite cev za kak centimeter daljšo. Krmilno oporo lahko še zmeraj premikate gor in dol med posameznimi distančniki in tako ugotovite katera je primerna višina in krmilno cev vilice odrežete kasneje.

 

1 komentar

  1. […] RC2. Ni slabo. Delo, praktično nič posebej zahtevnega, montaža vilic je bila prikazana že v eni prejšnjih objav. Tokrat sva to počela z drugo vilico za drugo kolo.  Potrebna je bila manjša »predelava« […]

Komentiraj