za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Ko na turi odpove tubeless

Miha, 8. julija 2014

Tokratna objava za vse tiste, ki se sprašujete kako izgleda, ko se na terenu predre ali spusti guma brez zračnice, tako imenovan “tubeless” sistem. Veliko ljudi se ravno zaradi tega ne odloči za sistem brez zračnice. Marsikoga skrbi koliko je packarije, kaj se zgodi z polnilom, ki omogoča tesnenje itd.

Postopek je povsem enostaven. Preporsto snamemo gumo, in odstranimo ventil. V gumo namestimo zračnico in setavimo. Seveda je zmeraj potrebno imeti s seboj rezervno zračnico, pumpo in morda tudi orodje za snemanje gume. Video bo moj kratek opis pokazal še bolj nazorno. Doma lahko ponovno naredimo sistem brez zračnice, če guma ni poškodovana.

4 komentarji

  1. Gašper pravi:

    Zanima me nadaljnje reševanje “počene” tubeless gume. Zadnjič sem tubeless gumo continental mountain king na shimano xt obročih na ostrih paških kamnih predl (predvidevam, da je luknja majhna, ker guma spušča cel dan), mleka pa do sedaj nisem imel v gumi. Najbrž moram naliti mleko (Stan’s tire sealant?)in upati, da bo zakrpal luknjo? Kakšna je rešitev, če mleko ne zatesni?

  2. Luka pravi:

    FYI: Priporočam mleko Caffelatex EffetoMariposa, to se za razliko od Stan’s v gumi speni in flika tudi luknje v stranicah, obenem pa dosti manj šprica ven iz gume.

    http://www.effettomariposa.eu/en/products/caffelatex-family/caffelatex-sealant/

Komentiraj