za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Five Ten

Miha, 7. avgusta 2013

Že nekaj časa me rahlo »boli« kvaliteta čevljev 5.10. Že pred leti sem prvič kupil visoke čevlje Impact High. Sicer so že precej dotrajani glede na to, da so prestali nekaj spustaških let vendar se guma podplata še zmeraj drži čevlja in se nikjer ni odlepila.

Ko sem na svojem vsegorskem kolesu presedlal iz SPD na ravna (flat) pedala sem se ponovno odločil za znamko 5.10 Impact high 2 čevlje.

Tukaj je sledilo razočaranje. Po samo nekaj dneh je guma podplata začela odstopati od čevlja. Reklamacijo sem v trgovini uspešno uredil. Tudi pri teh je kvaliteta bila vprašljiva.

Tokrat sem si pri normalnem vezanju vezalk potegnil ven platneno uho skozi katerega je napeljana vezalka. Res nisem potegnil premočno. Tudi tokrat sem reklamacijo, v isti trgovini uredil uspešno. Tokrat moram pohvalit naše trgovce, v tem primeru veb-company.

Torej sedaj imam tretje čevlje in po sedaj sicer 3 morda štirih mesecih se je spet odlepila guma podplata.

Kolikor sem opazil je kvaliteta izdelave teh čevljev precej padla. Zakaj, ne vem? V glavi imam dve možni razlagi. Prva je, da so začeli varčevati in so izdelki preprosto slabši. Druga je, da je to spet ena izmed zadev, da so različne kvalitete za različen trge in mi očitno pademo v trg kjer nam lahko prodajajo slabšo kvaliteto po enaki ceni.

Do tega zaključka sem prišel, ker na prvih čevljih guma še zmeraj drži (ne vem ali sem jih kupil v tujini). Tudi kolegu se je na enih Five Ten čevljih, kupljenih pri nas, odlepila guma po recej kratkem času. Pred pol leta je kupil ene na CRC in zaenkrat brez problemov. Five Ten nas očitno ne smatra kot nekoga, ki si zasluži enako kvaliteto pri enaki ceni kot v tujini. Mislim, da bodo naslednji čevlji nekaj od konkurence…

Glede na to, da nisem edini s takšnimi težavami, sem na Five Ten poslal mail in še čakam kak pameten odgovor. Saj ne, da se bo na hitro kaj uredilo ampak verjamem, da če dobijo povratne informacije se zna kaj spremenit v prihodnosti.

2 komentarja

 1. Boštjan pravi:

  Živjo,

  tudi samo bom v kratkem menjal stare 5.10. za nove.
  Pa me zanima, če si morda dobil kakšen odgovor iz firme, ker je veliko govoric, da je kvaliteta res padla.

  Hvala in lp,
  Boštjan

  • Miha pravi:

   Pozdravljen, žal ne najdem odgovora in tudi ne poslanega maila z moje strani. Verjetno so imeli takrat kontakt preko spletnega obrazca. Sedaj niti tega nisem več našel.
   Ne spomnim se da ni z njihove strani prejel kak odgovor.

   Lep dan
   Miha

Komentiraj