za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Finale DH – nedelja

Miha, 16. maja 2010

Danes, zadnji tekmovalni dan, nam je tudi vreme malo prizaneslo. Večji del dneva je minil brez padavin tako, da ni bilo potrebe po nadležnih dežnikih. Rahle izboljšave vremena so bili manj veseli tekmovalci, ker se jim je gostejše blato začelo prijemati na pnevmatike in s tem zmanjšalo oprijem na koreninah in skalah, ki so značilnost pohorske proge.

Na srečo vseh, v finalu ni bilo večjih padcev in daljših prekinitev. Videti je bilo, da vse poteka po načrtih, a vendar je bilo nekaj, kar bi bilo potrebno izboljšave. Ozvočenje. Tega namreč ni bilo, razen na spodnjem odru, kar pa je bolj malo koristilo na progi. Tako smo spremljali bolj »tiho« dirko, ker je le malokdo vedel kaj točno se dogaja in kakšni so rezultati njihovih favoritov. A kljub temu, pohvala organizatorjem in vsem, ki so kakorkoli prispevali k organizaciji svetovnega pokala, za dobro izpeljano dirko ob zahtevnih pogojih in okrnjenih financah.

Rezultati vseh disciplin Svetovnega pokala v Mariboru 2010 (od prvega do petega mesta).
4x ženske: Griffiths, Huntington, Beerten, Buchanan, Molcik
4x moški: Marosi, Graves, Wichman, Slavik, Tatarkovic
DH ženske: Rachel Atherton, Jonnier, Pugin, Nicole, Bernhard
DH moški: Minnaar, Gee Atherton, Fairclough, Peremanaud, Hill

Danes sva prehodila in posnela precejšnji del proge. Nastalo je veliko več videa, kakor fotografij, zato je sedaj na vrsti »mini« montaža. Video posnetek lahko pričakujete čez nekaj dni, do takrat pa fotografije…

Komentiraj