za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Krog pod Kamniškim vrhom

Miha, 2. junija 2019

Ja še sem živ, še brcam, čeprav počasi. Končno sem po dolgem času spet sedel na kolo in naredil eno turco. Še sreča, da me je Jože podrezal, ali mislim kaj vozit ta vikend. Delno že poznana turca izpred Kalcita v Stahovici proti Ambrožu pod Krvavcem nato še malo naprej po cesti s katere v levem ovinku odvijemo na podlago bolj prijazno gorskim kolesom. Sledi prečenje, ki gre v povprečju malo navzgor. To postreže s kar nekaj zatikanja  podrtimi drevesi preko katerih je potrebno splezati in nekaj skalcami, ki otežujejo tekočo vožnjo. Sledi prvi del spusta, ki ima celo kak detajl in zahteve po pivotiranju. Obojega sem bil še kako vesel, malo treninga ne škodi, kar smejalo se mi je. Sledi kratka, lepo razgledna prečka, na kateri celo nisem bil edini s fotoaparatom.

Odločila sva se za spust v Stahovico za kar je bilo potrebno še nekaj višincev odbrcati v nasprotni smeri gravitacije in tudi kašnih petdeset metrov odnesti po serpentinasto šodrasti podlagi v smeri proti Kamniškemu vrhu.

Spust proti Stahovici je bil bolj kalvarija iskanja kot pa tekoče uživanje. Ideja je bila, da najdeva en lep spust, ki se je začel obetavno a žal hitro končal na makadamski vlaki na kateri sva vztrajala samo nekaj metrov in nato odvila iz nje po nekako uhojeni poti. Tukaj sva verjetno naredila napako in začelo se iskanje, vlake so se nekajkrat končale po par sto metrih, vsem poznana izkušnja. Na koncu sva le našla pot po makadamski razriti vlaki mimo manjšega slapa in mimo ene kmetije, kjer so prijazni kmetje pridržali njihovo veliko mrcino, ki ji nisva bila po volji, ko sva želela prečiti njegovo dvorišče. Prijazni ljudje, spregovorili smo nekaj besed, celo dobila sva navodila kje gre kolesarska pot po gozdu proti Stahovici. Se razume, sin je bil navdušen kolesar in je z freeride kolesom treniral po dvorišču.

Turca je postregla s vsem kar se za turo spodobi, strmimi vzponi, nekaj tehnikalijami na spustu, izgubljanjem, nošnjo, kužki, razgledi, sončkom in še čim. Elektronika je na koncu pokazala, da se je motor vrtel na prevelikih obratih in verjetno bodo noge potrebovale kak dan počitka več kot je bilo to potrebno včasih.

Komentiraj