za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Mala Kepa

Miha, 1. avgusta 2015

Tokrat, po res dolgem času, spet malo na kolo. Zadnji mesec je bil vse prej kot kolesarski. Zadnja resna tura je bila na Peco. Treba je bilo ponovno zagnati noge in preveriti, če še znajo obračati pedala. Vzpon na sedlo Jepca sva podaljšala do male Kepe. Še zmeraj se ne kvalificira za celodnevno turo ampak za ponoven začetek bo! Vreme je bilo odlično, pravzaprav je bilo precej hladneje kot sem pričakoval. Definitivno vse prej kot avgustu primerno. Ko me je obsijalo sonce, sem bil prav vesel.

Od sedla naprej lahko še nekaj dolžinskih metrov obračamo pedala, potem se začne nošnja. Skupno je od sedla do vrha male Kepe približno dvesto višinskih metrov. Kakšni prestopi so s kolesom v roki dokaj težavni.

Prvih nekaj metrov spusta z vrha ni posebej zanimivih. Takoj za tem delom spusta je potrebno kolo poriniti nazaj do ovinka od koder se začne spust. Če bom še kdaj ponavljal, se bom verjetno obrnil na ovinku in izpustil osvajanje vrha. Vseeno, razgled je bil lep. Spust do sedla, poteka po isti poti kot vzpon. Dva detajla sta mislim, da nevozna. Za nekaj ostalih sem imel premajhne „lešnike“, kakšnega sem pa celo speljal.

Komentiraj