za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Grmada ponoči, Porezen podnevi

Miha, 22. septembra 2013

Če združim „poročilo“ zadnjih dveh osvojenih hribčkov.

Pektova večerna v polhograjskih gričih ob polni luni je bila prav kičasta. Navzgor ne posebej zahtevna pa vendar zadnjih sto višincev je bilo potrebno vključiti funkcijo nošenja. Na tem nosaškem delu sem iskal linijo kje se naj peljem nazaj dol in na določenih delih je res nisem videl. Ja, te sem prehodil. Malo kasneje, v nadaljevanju spusta, se je naklon ponovno povečal in spust je kljub manj tehničnim preprekam bil zelo zanimiv. En ovinek mi je ostal za naslednjič…

Včerajšnja, iz Cerknega na Porezen (zadnjič sem štartal iz Petrovega brda) je bila več kot dobrodošel zaključek tedna. Vstajanje je bilo vse prej kot zgodnje. Tokrat sem smo začeli pedala obračati blizu 10 ure dopoldan. Več kot dovolj časa za dobrih 1400 višincev in 24 kilometrov. Na začetku je kar precej asfalta vendar se kasneje spremeni v makadamsko cesto, ki se na delih postavi precej pokonci. Nekaj manj kot 80 višinskih metrov pred prečko je potrebno kolo izpod nog prestaviti na ramena. Prečka je, razen kakšnega sestopa, v celoti lepo vozna. Ostane še zadnji del makadama, ki pelje do koče. Na tem odseku so pljuča in srce vaš najtesnejši prijatelj. Od koče do vrha je vse presenetljivo vozno. Enkrat mi je popustila koncentracija in potreben je bil sestop, ki ni bil v planu.

Spust z vrha po grebenu so nam prekrižale krave, ki se niso imele namena umakniti. Po „tehtnem“ premisleku smo ugotovili, da je bolje, če ta del odpeljemo na drugi strani ograje. Nadaljevanje spusta je lepa enoslednica z izjemo krajšega dela na katerem so stopnice. Nadaljuje se tekoč in dokaj nezahteven spust. Boris, hvala za dve lepi turci in dopolnitev vreče iz katere izbiram ture.

Komentiraj