za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Nov sedež

Miha, 26. maja 2013

Zamenjava sedeža, Specialized za Specialized. Star sedež je že nekoliko dotrajal. Zgubil je svojo oporo in trdnost. Preden sem se odločil za menjavo sem ga vseeno še pregledal, da si slučajno ne domišljam in si po tihem samo želim kakšne nove igrače. Izkazalo se je, da je plastika na sprednjem delu pod sedežem počena. To bi lahko pojasnilo zakaj je postal upogljiv, vendar nisem prepričan, da je to edini vzrok. Vsekakor je preživel kar precej mučenja pa čeprav nisem ravno v težki kategoriji.

Sedež je potrebno zamenjati je bila končna ugotovitev. V principu sem želel nov sedež, katerikoli že, preizkusiti vendar so mi v dveh trgovinah odgovorili, da nimajo testnih in da to ni možno. Približno mi je bilo jasno kak sedež potrebujem/želim zato nisem dosti kompliciral. Izbiral sem med Specialized Hange in Selle italia Max Flite Gel Flow. Ta od Selle Italie mi je bil celo bolj pri srcu vendar sem bil skeptičen, ker je bistveno bolj obložen kot Hange. Ker Italijana na turi nisem imel priložnosti preizkusiti in ker so meritve z orodjem od Selle italie kazale čisto nek drug sedež (predvsem ožji, 130 mm), kot klasično merjenje razmika sedalnih kosti sem se odločil, da še malo počakam in prespim.

Imel sem srečo, da je imel kolega doma prav Specialized Hange Expert širine 143 mm, nov deviško zapakiran, čakal novo kolo. Njegovi prijaznosti hvala, da sem ga lahko testiral in hkrati tudi obdržal na svojem kolesu. Sedaj mu dolgujem sedež…

Še nekaj hitre igre številk. Seveda sem ga stehtal, tudi kolega ga je in dobila sva za 2 g različne rezultate on 245 g in jaz 247 g. Razumljivo druge tehtnice, pogoji, itd. Bolj zanimivo je, da najini rezultati precej odstopajo od tistih, ki jih navaja Specialized na spremnem »papirju« kjer piše za ta sedež s širino 143 mm teža 221 g. Razlike nikakor ne bom občutil. S stališča meritve pa njihova napaka ni več tako zanemarljiva.

Komentiraj