za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Test koles Specialized 2011

Matej, 19. septembra 2010

Ta vikend je bilo pestro. Na Pohorju so pripravili cel kup dogodkov, ki pa so žal po večini odpadli, zaradi obupnega vremena. Ostal je le test koles in »večerne« zabave. Kljub nenehnemu dežju je bilo moč preizkusiti celotno paleto Specialized koles za sezono 2011. Kolesa so bila različnih velikosti tako, da je vsak našel sebi primernega, le rezervirati ga je bilo potrebno in se vpisati na seznam. Vsak je imel na voljo eno uro, kar je pomenilo dva spusta. Zaradi vremena ni bilo navala, zato je bilo mogoče brez težav testirati več koles zaporedoma. Si predstavljam, da bi bila situacija v primeru lepega povsem drugačna.

Vsa kolesa so se peljala odlično, kar tudi pričakujemo za znamko tega razreda. Kar nekaj jih je bilo 29 inčnih, ki se zelo lepo peljejo in niso le trenutna šminka. Edini problem je bil, ker je bilo veliko premalo časa za nastavitve. Vsak je spreminjal in si želel nastaviti vzmetenje po svojem okusu, a je na koncu kolo popolnoma spremenilo dejanski »obraz« in je bilo težko izvleči optimum iz vsakega modela. Modeli kot so Demo, ponujajo veliko preveč podrobnih nastavitev, da bi jih laik nastavil v dveh spustih.

Škoda, da ni bilo možnosti izvedbe freeride kampa tako kot je bil zamišljen, a sva bila vseeno priča skoku na tretji skakalnici (po velikosti), ki ga je izvedel Trond Hansen, za šalo. Na najvišjo ŠE ni peljal, ker je premokro in premehko, je povedal.

Pohvalil bi vse, ki so kakorkoli zaslužni za prihod celotne palete Specialized koles letnika 2011, za organizacijo dogodka in še posebej fante iz trgovine Prosurf (Sb-shop), ki so skrbeli za brezhibnost koles, hitro menjavo pedal in dobro vzdušje.

1 komentar

  1. Lynx pravi:

    Vsekakor izraz “dirt ride” pride do izraza :) Se mi smilijo pralni stroji :)
    Dobra objava fanta – slikovni material kot za kak katalog.

Komentiraj