za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Gostujoča objava

Continental rubber queen test

Jože, 18. januarja 2013

Že nekaj časa sem razmišljal o novi prednji gumi … Specialized Clutch SX je svoje delo sicer opravljal več kot odlično, a bi verjetno, glede na moj način vožnje, enako veljalo tudi za kakšno drugo gumo. Predvsem sem hotel izgubiti kakšen gram ter nekaj kotalnega upora. Naj povem da je moj stil vožnje za navzgor mogoče malce hitrejši, za navzdol pa zelo ‘nežen’, kjer hitrost na zahtevnejših delih ne presega hitrosti pešca (teža z opremo in nahrbtnikom nekje 70 kg).

Po nekajdnevnem prebiranju forumov sem izbor skrčil na Onza Ibex, Schwalbe Hans Dampf, Maxxis High Roller II ter Continental Rubber Queen. Odločil sem se za slednjo, širine 2.4, z Black Chilli zmesjo ter Apex stenami. V grobem je BC zmes deležna precej pohval, med drugim naj bi dobro držala tudi v mokrem.

Ob dobavi sem gumo pozabil stehtati, naj pa bi imela nekje okrog 900g, v primerjavi s Clutchem 2.3 torej cca. 100g manj (za leto 2013 naj bi bila deležna še nekaj 10g diete). Tudi ožja je, čeprav je označena kot 2.4 (notranja širina obroča je 21mm). Je pa višja in meni deluje bolj ‘balonasta’.

Kar pa se tiče obnašanja na terenu …Na vzponih je razlika občutna. Pozitivno seveda. Malo verjetno k temu doda nižja teža, malo pa nižji kotalni upor. Sem bil kar presenečen. Za navzdol v primerjavi s Clutch-em nisem opazil razlike, drži v suhem, drži v mokrem, pa tudi snega se ne brani. Težav s predrto zračnico ali snake bite-i še nisem imel, pa čeprav so bile zadnje ture večinoma po Primorskem. Tudi Učko je preživela brez težav (celo z malce nižjim tlakom).

Na kratko:
Meni osebno odlična guma za enduro stil vožnje, s sprejemljivo težo, super oprijemom ter dobro zaščito proti predrtju.

2 komentarja

 1. Marko pravi:

  Živjo,

  si po dveh mesecih uporabe še navdušen nad gumo? :)

  LP

  • Jože pravi:

   Zaenkrat me še ni razočarala (na terenu).

   Me pa vseeno nekaj moti:
   Po dveh dneh zaj… s predelavo v tubeless sem obupal.
   Stene so kot švicarski sir, mleko pa tudi ni hotelo pomagati.

   In to je tudi edini razlog zakaj jih ne bom kupil še 1x.
   Vse ostalo je meni osebno super.

   Lp,
   Jože

Komentiraj