za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Čaven v temi

Miha, 4. septembra 2011

Ponovno smo jo mahnili na Čaven. To je velik hrib nad Ajdovščino. Ker je bila to pošihtarska, nismo imeli časa, da bi vozili po isti poti kot prejšnjič zato smo dolgo prečko izpustili. Podali smo se na pot po tako imenovani Resljevi stezi. Pot je »lep« gozdni kolovoz, ki se mi je zaradi kotalečega kamenja kar malo »zameril«. Ves čas me je premetavalo po tistih kamnih kljub temu, da ni bila pretirana strmina. Del poti poteka tudi po makadamu in po asfaltni cesti.

No in še pomembnejša zadeva, tokrat sem šel na turo s trdakom. Moja Meta ima namreč počen okvir in je pri uvozniku, upam na zamenjavo okvirja čeprav je slab mesec izven garancije. O tem bom raje drugič, da ne začnem… v glavnem v prihodnjih objavah.

Aaaa ostal sem pri trdaku, ja malo sem bil skeptičen kako se bo moj dobri stari pecikl obnesel na zanj precej zahtevnem terenu. Glede na to, da ponavadi vozim Meto, ki je polnovzmetena in namenjena za take terene sem upal, da bova oba preživela. Kot vidite sem uspel napisat objavo, torej živ. No izkazalo se je, da kljub napačni geometriji, bistveno slabšim zavoram in še veliko slabšemu vzmetenju, zadeva ni predstavljala težav. Prav presenečen sem bil, da je šlo brez problemov.

Pa še to, ta tura je bila otvoritev sezone nočnih voženj, na vrh smo prišli tik pred temo. Spust je seveda potekal v popolni temi, ki smo jo razsvetlili s svojimi lučmi. Ker sem nabavil novo lučko in imam sedaj dve, kar je pomenilo, da je bila vidljivost in predvsem predstava ovir na terenu veliko boljša.

Nekaj slikic, ki so žal zelo slabe kvalitete, telefoni pač niso mišljeni za slikanje v slabih svetlobnih pogojih.

Komentiraj