za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Menjava olja Marzocchi 888

Matej, 19. januarja 2011

V tretjem delu zimskega vzdrževanja kolesa in priprave na novo sezono bomo pregledali in menjali olje v vilicah. V tem primeru gre za vilice Marzocchi 888 RCV, letnik 07.

Vsak proizvajalec predpisuje intervale pregleda in menjave olje za različne tipe vilic. Ti intervali se navadno razlikujejo glede na »intenzivnost« uporabe. Torej več kot vzmetenje obremenjujemo, krajši so servisni intervali in obratno. Za točne intervale je najbolje pogledati v navodila.

Marzocchi ima zelo dobro uporabniško podporo na spletni strani pod naslovom tech area, kjer najdemo nivoje olja in zračne pritiske za vse njihove modele, tudi starejših letnikov. Za večino je predpisana viskoznost olja 7,5W, vendar jaz že nekaj časa poskušam z različnimi viskoznostmi in različnimi nivoji olja. Pri moji vilici se je nekako izkazalo, da je predpisanih 240 ml olja v vsaki nogi precej preveč, ker ni mogoče doseči celotnega hoda vilice. Tokrat sem poskusil z 230 ml olja tipa 5W, da vidim kako se obnese. Tako na prvi vtis bi rekel, da je rebound prehiter ter da je preveč olja. Nazadnje sem namreč imel cca. 210 ml. To so ugotovitve na »ravnem«, pravi vtis dobiš šele na terenu. Bomo videli.

V nedeljo objaviva četrti del vzdrževanja, tema bo gonilka, vodilo verige in sredina.

2 komentarja

  1. […] Naslednjič menjava olja in pregled vilic. […]

  2. За игру пользователь должен был заплатить 15 копеек.

    Here is my page вот здесь

Komentiraj