za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

POC, prvi test

Miha, 5. avgusta 2010

Tako, minil je teden, ko sem bil prikrajšan za kolesarske užitke zaradi službenih obveznosti. Torej tokrat smo se odpravili na Dobrčo. Vzpetina nad Tržičem.  Namen posta je sicer le to da povem prve vtise o zadnjič kupljenih ščitnikih. Torej navzdol sem si tokrat za spremembo nataknil kolenčnike in komolčnike in se spustil v dolino. K sreči sem ščitnike samo uporabljal ne pa tudi preizkusil njihove »neprebojnosti«.

Moram reči, da me je kar popadla slaba volja, ko sem prijel čisto nov ščitnik in je bil trakec, ki je vodilo za zatezni pas odparan pri šivu. Kakorkoli, manjša napaka, ki jo bosta šivanka in sukanec rešila. Čeprav, če je novo in ne ravno najbolj poceni naj bo vsaj brezhibno izdelano.

Pa da se vrnem na bistvo objave. Ščitniki se lepo prilegajo telesu in se ne premikajo. Tudi par obratov po ravnem/navzgor ni prineslo nikakršnega tiščanja, ribanja kože ali neprijetnih občutkov. Ščitniki imajo na pregibni strani sklepov nekako mrežico za boljše odvajanje vlage oz. po domače boljše dihanje. Čeprav nikakor ni mrzlo so bile včeraj temperature proti večeru v gozdu že kar prijetno ohlajene in ščitniki na kolenih so slednje kar ščitili pred »mrazom«.

Komentiraj