za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

POC Joint VPD ali 661 EVO

Miha, 21. julija 2010

Zadnje čase sem malo bolj aktiven na tako imenovanih all mountain turah. Nič pretresljivega, kaka pošihtarska pade. Pa vendar nekaj daljših in zahtevnejših spustov da misliti o zaščitni opremi. Kot mi je iz DH sveta že znano so ščitniki nepogrešljiva oprema. Da pa ne bi s seboj vlekel celotnega DH repertuarja zaščite sem se malo razgledal po nekoliko lažji zaščitni opremi. V glavo sem si zabil ščitnike od 661 model EVO. Vemo da imajo kot zaščito čudežno snov (d3o), ki ob padcu otrdi in absorbira precejšen del udarca. Torej ostane mi še nakup in potem varno čez drn in strn.
Po vzoru literarnih del za uvodom sledi zaplet, in to pri naših trgovcih ni ravno težava. V kar nekaj trgovinah sem preveril ali imajo ščitnike na zalogi in žal bil razočaran. Torej rešitev je, da jih naročijo, čeprav se tega nerad poslužujem, ker to velikokrat traja predolgo. Da je mera polna, jih tudi uvoznik nima in jih bojda trenutno ne bo naročal. Vsaj taka je bila informacija v eni izmed trgovin. Torej nekako dobim občutek, da moram prosit, da bi lahko zapravil denar. Čudna je ta logika. Torej ščitnikov ne morem niti naročit kaj šele, da bi prišel v trgovino in pomeril katera velikost je prava. K sreči jih ima kolega in sem pomeril njegove, tako da približno vem kakšna naj bi bila prava velikost. Pa naj mi še kateri trgovec pojamra, da vse naročamo iz tujine. Cene pri nas so v veliko primerih zasoljene, zaloga je slaba ali je ni… torej logična posledica je naročilo iz tujine. Mimogrede sem poizkusil še ščitnike POC model joint VPD, ki delujejo podobno kot zgoraj omenjeni. Spravili so me v dilemo. Nekako so se lepše prilegali. Malo se še pozanimam in potem nabavim v tujini ali pri nas.
Pa da zadevo še literarno razpletemo, če smo jo že zapletli. Danes sem poklical v trgovino (Imbbus, oni so namreč eni izmed prodajalcev) in preveril še zalogo za ščitnike proizvajalca POC. Odgovor, imamo… vauu. Super, malo se pozanimam, če zaščitna zadeva deluje podobno kot d3o od 661 in uspeli so me prepričat. Ščitniki se lepše prilegajo in nekako sem bil zadovoljen z občutki, zadeva bi naj pravtako otrdela in absorbirala silo kot pri 661. Razplet, ščitniki so doma in čakajo na test. No, po pravici, upam, da jih ne bom testiral. Torej vse le ni tako črno kot je na začetku izgledalo glede nakupa. Če bi se odločil za 661 bi zaslužili tuji trgovci. Kako je potekala prva vožnja z novimi ščitniki opišem čez dober teden, ker bom žal prihodnji teden prikrajšan za kolesarske užitke.

Komentiraj