za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Menjava hidravlične zavorne cevi Hayes HFX-9

Miha, 9. maja 2010

Zahtevnost: 4 od 5

Kot obljubljeno v prejšnji objavi, sva tokrat posnela video kako menjati hidravlično zavorno cevko na zavorah HFX-9. Ponovni obisk v trgovini je zagotovil dele, ki so manjkali v kompletu in na vrsti je bil ponoven servis. Tokrat je z novo olivo šlo vse gladko.  Video priča o uspešnosti zamenjave. Preizkus zavor sem opravil na današnjih vožnjah v parku, in glede na to, da lahko pišem objavo, so zavore delovale.

Za servis potrebujemo:
– Hayes HFX-9 hose kit in komplet za zračenje zavor

Kompleta za zračenje zavor nisem kupil, zato sem improviziral z domačimi idejami
– DOT 4 olje (dobimo na najbližjem bencinskem servisu)
– brizga za olje (kupimo v lekarni)
– primerna cevka
– odprti ključ 10, 8 in 6
– posodo za odvečno olje
– krpo za brisanje
– tanek votel pin za izpust olja na zavorni ročici (dobil original na servisu, oz. improviziral z iglo za napihovanje žoge)

Hmm, morda lahko še omenim, da je to prvi poseg v zavore po 3 letih. Do sedaj so delovale brez kakršnega  koli servisa razen menjave ploščic.  Mislim, da se bom pri nakupu novih zavor spet oziral po hayesu.

3 komentarji

 1. erik pravi:

  Lp

  Jaz imam Selle Royal in menjalnik je POWER INDEX, problem imam z menjalnikom, nekako je obtičal in se prestav ne da premaknit niti v nižjo niti v višjo oziroma zelo težko prestavim samo za eno prestavo!
  Ali bi kdo znal to pogledat ali popravit tukaj???

  Hvala

  • Miha pravi:

   Erik, žal se s to opremo nisem nikoli ukvarjal in iz opisanega ti ne morem svetovati kaj pametnega in kako popraviti. Preglej, če so vsi boudni na svojem mestu oz. da ni kateri iztaknjen. V ostalem pa priporočam obisk lokalnega serviserja.

 2. David pravi:

  Lep Pozdrav
  Imam tudi zavore Hayes, ampak so stroker ryde. Ko stisnem zavorno ročko, polovica stiska nima učinka. Šele ko prisnem ročko do gripa oziroma ročke se kolo ustavi. Je toraj potrebno zamenjave olja? Ter zanima me če bi bilo hudo narobe če bi odrezal cev za 2 cm pri koncu ki gre v ročko?

Komentiraj