za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Rock Shox Reverb servis

Miha, 9. novembra 2012

Odločil sem se, da bom svoj Rock Shox Reverb razstavil in ugotovil kje je vzrok za gibanje sedeža levo desno ter naprej nazaj. Po domače, zakaj ima luft. Servisiral bom z originalnimi rezervnimi deli, ki jih prodajajo kot komplet za servisiranje.

V videu je prikazano, kako zamenjamo tesnila in določene puše, ki igrajo pomembno vlogo pri odpravi zgoraj omenjene težave. Tri medeninaste palčke, ki so označene z različnim številom črtic (3, 4 in 5) pomenijo različno debelino. Jaz sem stare najprej zamenjal z enako debelino (3), kar pa ni odpravilo gibanja sedeža levo desno. Zato sem vzel naslednjo debelino, torej 4, kar je bistveno popravilo zadevo. Zamenjava puše na notranji tesnilni glavi le delno odpravi gibanje naprej nazaj. V kolikor želimo to gibanje odpraviti v celoti, moramo zamenjati zgornjo glavo (srebrni pokrov), ki je na voljo zgolj v kompletu. Znotraj je namreč puša, ki je ne moremo zamenjati sami in tudi ni priložena v kompletu za servisiranje.

Moja sedežna opora ima sedaj delno odpravljene težave. Če sem iskren, pri vožnji ne opazim posebnosti oz. gibanje ne vpliva nanjo. Premikanje sedeža levo desno je bolj moteče na oko, kot pri sami vožnji. Gibanja naprej nazaj med vožnjo ne boste opazili, ne daje pa ravno občutka brezhibnosti.

Komentiraj