za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Test BMC koles

Matej, 18. maja 2009

Minil je čudovit vikend. Na Pohorju je bil test koles BMC. Torej, lahko smo preizkusili celoten repertoar njihovih koles. Kljub temu, da so imeli na voljo tudi cestna kolesa sem se držal, meni ljubših, gorskih koles. Tokrat sem poizkusil tudi cross-country kolesa. Imeli so veliko različnih modelov in vse velikosti, kar je bilo najboljše, časa je bilo na pretek. Torej prava paša za noge :-). Moja primarna dejavnost med vikendi je amaterski DH/FR. Tokrat za spremembo smo poizkusili tudi navzgor. No, če podam moje nestrokovno in popolnoma subjektivno oceno, me je najbolj navdušil TRAILFOX 01 s 140 mm hoda spredaj in zadaj. Če sem iskren sem nekaj v tem razredu želel preizkusiti in zadeva je več kot izpolnila moja pričakovanja. Odlično navzgor in tudi navzdol je kolo ravno pravšnje, da še ni potrebno imeti popolne zaščitne opreme za DH. Za primerjavo sem vzel še nekaj z manj (TRAILFOX 02) in nekaj z več hoda (SUPERTRAIL 01). Da ne bo narobe razumljeno vsa kolesa so se peljala odlično le zame je nekako 140 mm hoda optimalna rešitev za XC užitek. Priznam zelo presenečen sem bil nad sposobnostmi modela Supertrail 01, ki se je po parku na Pohorju obnesel veliko bolje kot sem pričakoval. Najverjetneje so bila moja pričakovanja prenizka… podcenjeval sem ga zaradi geometrije, ki se bolj nagiba k geometriji cross-country kot freeride. S spuščenim zicem je šlo kot za šalo. Tudi na skokih (dropih) se je obnašal odlično. Kolo je mišljeno kot zgornja meja All-mountain koles, ampak se je odlično znašlo tudi na zahtevnih spustih. Seveda tudi ta vikend ni šlo brez lastnih DH koles ampak se je zadnja vožnja zame končala z neprijetnim padcem, ki je kot svoj produkt proizvedel oteženo vsakodnevno hojo. Upam da se čim prej vrnem na stara pota.
Tudi distributerji drugih znamk koles bi se lahko spomnili in morda celo izvedli podobne promocijske akcije, nedvomno bi bilo veselje ljudi veliko in tudi prodajne številke bi poskočile. Predvsem pa, ljudje bi se veliko lažje odločali za nakup.

1 komentar

  1. Robert pravi:

    Koles BMC sicer nisem poznal, do tega trenutka. Vidim pa, da ime rešitev zadnjega vzmetenja povzeto po Santa Cruzu ali Intense-u (FPS sistem), ki so mu švicarji dodali svoje ime. In to sploh ni napačno, zadeva se menda čudovito obnese pri poganjanju, pri spustu pa dobiš bolj progresiven feeling. Pripomnil bi samo, da je 140mm hoda dovolj za AM izkušnjo, saj tudi kolo spada v ta razred. Za XC pa ogleduj po kolesih s hodom do 120mm.

Komentiraj