za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Za ponoven začetek

Miha, 17. oktobra 2015

Končno je jesen ponudila tudi nekaj sončka in suhega vremena. Glede na dober mesec odsotnosti iz sedla, če odštejemo kak obisk Golovca, sem računal na bolj začetniško varianto. Tako, da se ponovno zaženem. No, na koncu sva izbrala dokaj dolgo varianto iz Tržiča proti Dolgim njivam in prečno do Kofc in nazaj v Tržič. Sem kar presenečen, kondicija še ni šla čisto po zlu. Bomo videli jutri.

Sonca sem pričakoval več kot sem ga videl ampak sva ga bila deležna vseeno precej več kot zadnje tedne v Ljubljani. Prav prijetno je grelo in kljub dopoldanskim temperaturam med 4 in 9 stopinjami je bilo odlično. Iz prečke in planin se je prav lepo videlo v daljavo in na s snegom posute Kamniške Alpe. Visokogorske za letos zgleda odpadejo. Tudi na prečki so se videli ostanki jutranjega snega, ki se je že pospešeno topil. Vode je bilo povsod veliko, videl sem »slapove« in potočke na vsakem koraku. Kljub temu je bil spust dokaj suh razen na določenih delih kjer je ponavadi mokro je bilo tokrat zelo blatno.

Na Kofcah sva si privoščila odlične borovničeve štruklje, ki sva jih po mnenju obeh, pošteno preplačala. Sicer precej oblečena sva jih lahko pojedla zunaj na klopi. Sonce je vsakih nekaj minut prijetno pogrelo in razbilo hlad, ki ga je s seboj prinašal blag vetrič.

Oba navdušena nad dobro izkoriščenim dnevom in »skoraj« izpolnjeno normo za celodnevno turo sva se strinjala, da je bila izbira odlična. Norma za celodnevno je zame nekje nad tisoč petsto prevoženimi višinci… Morda drugič, ko bom v formi…

Komentiraj