za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Kriška planina Kamniški vrh

Miha, 10. maja 2015

Končno po dolgem času spet turca, ki je že nekaj časa nisem vozil. Pravzaprav določenih delov sploh nisem poznal. Ujela sva ravno pravi del dneva. Na začetku je tu in tam padla kakšna kaplja dežja, sicer pa po večini dokaj oblačno nebo naju je kasneje počastilo tudi s sončnimi žarki. Ko smo zaključili se je vreme počasi začelo kisati in zvečer je že vlivalo kot iz škafa.

Smer turce je potekala izpred Calcita proti Ambrožu čez planino jezerca proti Kriški planini. Skočila sva še na planino pod Kompotelo, ki ne vem kako se imenuje, in potem nazaj na spust. Da se ne zaključi prehitro sva po prvem spustu zavila še na Kamniški vrh in po grebenu do konca na zadnji del spusta.

Na spustu s Kamniškega vrha sva srečala še sotrpina, ki je bil na raziskovalni turci. Zadnji spust smo nadaljevali skupaj. Očitno premalo kolesarim, zdi se mi, da je minila že cela večnost odkar sem tako užival …

1 komentar

  1. Gašper pravi:

    Hej, simpatična tura! Ali imaš mogoče gps sled celotne ture ali pa vsaj nasvet, kako iz planine Koren na Kamniški vrh (najbrž je to slika 8)?

Komentiraj