za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Hudičev boršt

Miha, 11. aprila 2015

Včeraj smo se vsi udeleženci današnje ture strinjali, da ne želimo voziti nekaj kar smo pred kratkim. Standardne ture odpadejo. Čeprav smo vedeli, da je okrog Hudičevega boršta precej strmo pa vsaj tega gozdička že nekaj časa nismo obiskali. Okvirno, iz Mač v smeri Kališča potem pa prečenje nazaj mimo lovske koče proti Hudičevemu borštu. Nadaljvanje pa proti Potoški gori in preko Sv. Jakoba v dolino.

Kljub borim tisoč-sto pridelanim višincem mi je turca pobrala kar nekaj kalorij. Iskali smo neko drugo varianto zato je bila deloma raziskovalna in nekaj časa po brezpotju. Ko smo prišli nazaj na označeno pot se je strmina ponovno nadaljevala. Pljuča in noge so škripale pod naklonom. Očitno bo potrebno več trenirati…

Proti lovski koči me je malo najedala nejevolja a so prijetni razgledi, toplo vreme in sendvič poskrbeli, da me nošnja ni preveč dotolkla. V Hudičevem borštu se peljemo mimo na novo urejenega zavetišča. Hišica zgleda prav idilično. Nadaljujemo izmenično med nošnjo in vožnjo dokler ne pridemo do lepe prečke proti Potoški gori. Zaključimo s koreninami posutim spustom do Sv. Jakoba, kjer se za kratek čas ustavimo in spregovorimo par besed s kolesarko, ki je prišla iz druge smeri nato pa naprej v dolino.

Komentiraj