za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Na Kofce po prečki pod Košuto

Miha, 11. januarja 2014

Danes sva precej dobro izkoristila dan. Izbrane so bile Kofce, sicer malo podaljšana varianta po „prečki“ pod Košuto. Začetek v Tržiču in vse do Dolgih njiv, kjer sva obrnila nazaj v smeri proti Kofcam. Na tej prečki prečkaš štiri planine, Tegoško, Pungart, Šijo, Ilovico, peta planina je planina Kofce. Kljub več pešačenja, kot sva ga pričakovala, je bila turca zabavna. V času pisanja te objave sem prav vesel, da sva se odločila prav zanjo. Vreme ne moram reči, da je bilo idilično, ali pa. Sredi januarja temperature krepko nad ničlo, tura na gorenjskem, sicer z nekaj snega ampak za januar, odlično. Ker sva se gibala ravno na snežni meji, sneg ni bil pomrznjen in že 10 centimetrska odeja je predstavljala težavo. Tako nama ni preostalo drugega kot, da malo rineva kolesa. Ko sva prispela na Kofce se je sneg praktično izgubil.

Kot se za planinski dom na Kofcah spodobi sva si privoščila štruklje. Ko sem se spomnil, da imajo tudi gobovo juho se ji nisem mogel odreči. Glede na porcije bi se v dolino lahko tudi valila in ne peljala.

Spust je bil presenetljivo suh. Pričakoval sem bistveno več vode in blata. Saj ne, da ju na kakem odseku ni bilo ampak določeni deli so bili povsem suhi. V spodnjem delu sva spust peljala po drugi poti kot ponavadi. Ta nov del me je kar navdušil, bilo je več pivotiranja, kar smejalo se mi je. Čisto zadnji del spusta je enak klasičnemu, kar pomeni, da pripelje direktno do avta. Kaj bi še hotel lepšega.

Komentiraj