za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Jepca

Miha, 9. junija 2013

Današnja Jepca. Najprej mimo Tišlerice in malenkost naprej proti Kresišču, kjer smo odvili na prečko nato po grebenu nazaj proti Jepci. Bila je prava idila. Po kar nekaj časa sem odpeljal turco, ki je ne poznam v celoti. Ja, iz te smeri še nisem peljal do Jepce. Lahko rečem samo, da sem čakal predolgo.

Na poti navzgor smo srečali še par kolesarjev, ki so danes mučili kolesa na isti relaciji. Prijetna družba, nekaj novih poznanstev in nekaj poznanstev v živo. Z nekaterimi smo se do sedaj poznali samo preko, danes sodobnega, virtualnega sveta. Iz pogovora smo ugotovili, da so nekateri pripravljeni kolo nositi precej več kot jaz. No, pa se moje prihodnje upiranje nošnji kolesa počasi razblinja. Jasno, zaključek je bil, da bomo v prihodnje kakšno odpeljali skupaj. Spet bom nosil, ..bemti…

Nad prečko sem navdušen, na prvem delu je tu in tam potrebno kolo prenesti drugače pa odlično. Spust z Jepce je bil danes kar moker in gladek na mestih. Spet mi ni uspelo odpeljat zadnjega ovinka na spustu, to je tisti preden prečkaš potok in se vrneš na makadamsko cesto. Tisti, ki jo obiskujete, že veste o čem govorim.

Komentiraj