za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Finale Ligure

Miha, 8. aprila 2013

Letošnja zima je vztrajna, priznavam ji premoč. Nisem še povsem obupal, vendar me je čakanje pregnalo v tujino na lov za toplimi sončnimi žarki in novimi potmi. Kolega me je povabil na njihovo standardno mesto za začetek sezone. Italija, Finale Ligure, kjer bi naj prve spomladanske ture bile na sončku.

Tega je bilo bolj za vzorec, pravzaprav je tri dni scalo, ko smo bili na kolesih. Spomladanska je bila prava spomladanska, blato, dež in vse kar spada zraven. Drugi dan smo imeli nekaj manj oblakov na poti proti »domu«. Na srečo, premočeni in blatni ampak vzdušja se ni dalo pokvariti. Spust proti morju in ravno dovolj sončka, da sem dobil občutek idiličnega spomladanskega dne.

Poti, ki smo jih vozili so bile zame popolnoma nove. Užival sem neizmerno, vreme me ni motilo, blato in potoki vode so bili zabavni. Določeni tehnični odseki na vzponih so mi celo odprli nove dimenzije kaj vse se da odpeljat. Okvirna statisktika je pokazala prevoženih nekaj čez 100 km in premaganih malo čez 3200 metrov višinske razlike.

Ker je bila zraven še dobra Italijanska kuhinja in odličen sladoled, je bila izkušnja še toliko lepša. Nekaj teh trenutkov je ujetih v slikah, žal sem bil zmeraj na napačni strani kamere.

 

Komentiraj