za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Triple S

Miha, 13. februarja 2013

Tura poimenovana Triple S ima manjšo napako v imenu. Zadnji hrib se ne začne s S ampak s Š. Ha ha ta kompliciranost stavka mi je prav všeč. Zima, mraz in sneg so nas nagnali proti primorski. Tokrat je bilo potrebno zapeljati še malo dlje od klasičnih primorskih Nanosa, Čavna, Roba, vse do Nove Gorice. Cilj je bil osvojiti tri hribčke v njeni okolici. Sledili so si v zaporedju Sabotin, Sveta gora in Škabrijel. Sedaj je rešena uganka o napaki v imenu.
Kljub temu, da so bili vsi trije hribčki relativno nizki so bili pogledi fantastični. Iz vsakega je bil pogled na zasnežene julijce. Bila sva ravno čez mejo oblačnosti in za razliko od preostale Slovenije uživala sonček.
Še malo statistike, odbrcanih je bilo približno 1500 višincev in 30 km. Skupaj s postanki je trajalo 6h, čistega obračanja pedal je bilo za 3h 40 min. Nekaj vtisov še v slikah in opisi pod njimi…

2 komentarja

  1. Miha pravi:

    Mi je Tomaž povedal da ime triple S niti ni napačno, Razlaga…
    Geografsko ime za Sveto goro je Skalnica. Če torej za Skalnico uporabljate (uporabljamo) domače ime, lahko tudi za Škabrijel povemo enako, torej Sveti Gabrijel.

    Torej Triple S brez napake v imenu
    Hvala Tomaž

  2. […] in novo progo iz Skalnice. Mahnila sva jo proti Solkanu in po tihem sem upal na ponovitev turce tripleS, ki smo jo parktat že odpeljali. Ker je že dolgo nismo ponovili in ker je okrog po hribih sneg, […]

Komentiraj