za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Kaj vzeti na zimsko turo?

Miha, 5. februarja 2012

Tokrat sva se lotila zadeve malo drugače, ne servisiramo, nastavljamo, barvamo ali menjujemo delov kolesa. Pozornost je na opremi, ki jo vzamem na kolesarsko turo.  Kar se tiče oblačil, ki sem jih spravil v nahrbtnik naj povem, da so to dodatna oblačila k tistim, ki jih že imam oblečene ob začetku ture.
Morda nasvet za lažjo predstavo koliko oblačil natlačiti v nahrbtnik. Vzemite toliko majic, da boste imeli svežo (suho) pred vsakim daljšim spustom. To velja tako poleti, kot pozimi. Rezervne rokavice in kapa pridejo prav iz istega razloga, spust z prepotenimi/vlažnimi rokavicami in kapo ne bo prijeten.
Še beseda o tem kako navzgor… če je pred vami npr. ena ura vzpona, nikar ne pretiravajte z oblačili. Najbolje je, da vas prvih 200-300 m rahlo zebe, tako vam ne bo prevroče, ko se telo ogreje. Jaz začnem v spodnji majici z dolgimi rokavi in tankim flisom, tako nadaljujem do vrha. V primeru, ko je res mrzlo lahko za začetek oblečemo še tretji sloj za nekaj 100 m in ga potem pospravimo nazaj v nahrbtnik.

Komentiraj