za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Na Ratitovec

Miha, 21. novembra 2011

Nedelja 13 november, krasen dan. Kolega je predlagal odlično turo, ki smo jo še malo priredili in naredili še boljšo. Cilj je bil Ratitovec. Zjutraj malo hladno (-2°C) pa vendar ob obračanju pedal se hitro segreješ. Zeblo me je samo v prste na nogah. Verjetno so bili krivi čevlji.

Začetek v Zalem logu in do Petrovega Brda nas je čakalo meni neljubih 12 km asfalta. Neljubih gor ali dol bilo je odlično za začetno ogrevanje. Na Petrovem Brdu se je začela gozdna vlaka, ki je bila precej strma. Podlaga je bila odlična in sčasoma se priključimo mulatjeri, ki pelje do Lajnarja vendar nismo šli na vrh, malo prej smo obrnili proti Slatniku kjer vidimo ostanek 2 svetovne vojne, veliko kasarno v razpadajočem stanju. Mulatjera in vse do Slatnika je pot ista kot na turi na Črno prst. Težavnost V4/V5 z deli V6. Do sem smo bili že pravi eksperti v menjavanju in krpanju zračnic. Kolega je imel smolo in mu je guma dva krat spustila samo na vzponu. Nikjer trnja in na notranjosti plašča, ki smo ga že prvič pregledali z natančnostjo mikroskopa nismo našli nič ostrega.  Spustila je še enkrat. S Slatnika se spustimo proti Litostrojski koči (smučišče Soriška planina). Na enem odseku je pot je precej skalnata in na meji voznega potrebno je tudi sestopati v glavnem S5/S6 z kratkimi odseki S7.  Tukaj smo kolegu popravljali menjalnik, ki ga je zavihtelo na zgornjo stran zobnikov. Kot sem povedal, skale. Očitno dva defekta nista bila dovolj.  Zadeva se je na prvi pogled zdela nerešljiva vendar smo uredili in tudi menjalnik je v nadaljevanju deloval brezhibno. Uuu, ravno tega pa nisem slikal.

Pot do koče na Ratitovcu je bil položen makadam težavnost V3, vsaj do Brezna na Pečani, kjer pot zavije na shojeno planinsko pot, ki se po 3 km spremeni v bolj nevozno pot kjer se začne nošenje kolesa V5/V6 z detajli V7. Odsekoma se da tudi vozit vse do Krekove koče na Ratitovcu. Tukaj smo se okrepčali in sledil je spust… no ja prvih 100 dolžinskih metrov in potem je prišla kača in ugriznila kolegu v gumo. Njegov 4 servis na tej turi. Spust je na začetku dokaj zahteven, potrebno je tudi sestopit in kakih 100 metrov prepešačiti. Skratka zelo skalnat vendar se da odpeljat večino. Da ni bilo konec vseh servisnih del sem poskrbel sam. Z menjalnikom sem zapel v skalo pogledal nazaj in vse je zgledalo OK. No nekaj metrov kasneje je menjalnik odpadel. Odlomil se je nosilec. Verigo in menjalnik v nahrbtnik in gremo v dolino. K sreči je bil pred mano samo spust. Spet bom nekaj časa brez kolesa. Očitno mi je usojeno, da kupim novega. No, to je samo izgovor.

Komentiraj