za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Črna prst s kolesom

Miha, 29. septembra 2011

Po dolgem času ena celodnevna tura med vikendom. Tokrat sem se pustil prepričati, da grem na turo na kateri sem vedel, da bom zagotovo kolo nosil kar nekaj višincev. Črna prst ni ravno kondicijsko najlažja zadeva in glede na bruto čas, ki sem ga potreboval (7 h) tudi najkrajša ni. Razdalja je bila sicer borih 24 km ampak vseeno. Ker je tokrat bila dnevna nisem potreboval lučke kot na zadnjih nekaj pošihtarskih, kar je bila prijetna sprememba.

Prvih 1000 višinskih metrov je bilo po lepi mulatjeri, ki ni bila prestrma in se je na prečki počasi zožila v lepo enoslednico. proti Slatniku, nato je sledilo malo spusta in potem vzpon proti Kobli in spet spust in na koncu tega spusta se je začelo nošenje kolesa. Sicer sem kar vztrajal in se zaganjal v dokaj neprevozne dele in črpal preostalo energijo. Priznam, kar nekajkrat sem izgubil bitko s potjo in moral sestopiti s kolesa, kar je razlog da se ne večina odloči za nošenje cel ta odsek.  Po melišču se je dalo še nekaj odpeljat potem pa se je kolo preselilo na hrbet in v glavnem do koče ostalo na hrbtu. Izjema so bili kratki odseki kjer sva peljala samo za poziranje kameri. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da se je počitek in okrepčilo v kolči zelo prileglo.

Spust je bil prijeten in v celoti vozen razen od koče do sedla (5 min) kjer je bilo potrebno par krat sestopiti za kak meter, pa še to bi kdo z več znanja lahko prevozil. Pot se nadaljuje po serpentinah kjer je potrebno uporabljati ti. front pivot. Spust je bil čudovit in tudi sonce se je pokazalo ravno, ko sva začela s spustom. Vso pot navzgor naju je spremljala nekakšna oblačnost, vsaj vroče ni bilo. Čeprav nisem ravno navdušen nad turami z preveč nošnje je bila ta prav uživaška.

Komentiraj