za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

S kolesom na Belsko planino

Miha, 3. junija 2011

Te pošihtarske pa res pašejo. Tokrat smo jo mahnili na Belsko planino imenovano tudi Svečica. Ja, spet Gorenjska, kaj čemo, ko pa imajo tako lepe poti… Vzpon je praktično isti kot tisti, ko smo šli na Stol le, da se prej obrnemo v dolino. Kot zmeraj je bilo tudi tukaj nekaj nošenja kolesa. Tam ob meji z našimi severnimi sosedi, malo za Kočno, je za našo moč in tehniko bilo nevozno. Ko premostimo ta del peš in smo skoraj na končni višini, sledi lepa prečka, kjer sem tu in tam moral sestopiti s kolesa, ko sem povozil kako skalco preveč ali je bila skalna stopnica prezahtevna. Prilagam še nekaj slikic, občutki so bili, itak, super.

No pa še približna pot. Za vse, ki bi želeli GPS sled si jo lahko zaželijo v komentarju pod objavo in mu jo z veseljem posredujem.

2 komentarja

 1. Miha pravi:

  Pozdravljen,

  skladno s tvojim opisom ture te prosim za track, da ga lahko naložim v moj gps.

  lp Miha

  Vnaprej Hvala

 2. Jure pravi:

  Turo bi bilo mogoče bolje obrniti, pred Pristavo parkiraš, greš po makadamu preko Križovca do Pustega rovta in dalje do Bevške planine, se da celo zvoziti, potem pa spust več ali manj do Pristave. Sem tam lokalc pa sem vse variante probal.

  Lp Jure N.

Komentiraj