za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Sušilec meha za vodo

Miha, 28. januarja 2011

Pitje tekočine med vožnjo je nujno. Posebej na daljših turah in v toplem vremenu, nam klasičen bidon kaj hitro postane premajhen. Iz tega razloga veliko kolesarjev uporablja meh za vodo, ki ga nosimo v nahrbtniku. Do sem vse lepo in prav. Težava se pojavi, ker po končani turi meh težko posušimo. Če ga ne posušimo tvegamo, da se v mehu razvijejo razne plesni, ki ne koristijo našemu zdravju in še očistiti jih je težko. Nekateri proizvajalci ponujajo plastične pripomočke za sušenje, ki jih vstavimo v meh in tako se ta ne “zlepi” in se lažje posuši. Druga metoda je, da meh po uporabi postavimo v zmrzovalnik in tako preprečimo razvoj plesni in podobne nesnage v mehu.

Da preidem k stvari, košček plastike za sušenje meha stane 12€. Govorim o Camelback-ovem proizvodu. Saj res, da za malenkosti porabimo precej denarja in da kolesa stanejo celo premoženje, ampak vseeno. Torej 10 min dela in naredimo svoj sušilec meha. Jaz ga uporabljam že 1 leto in nisem ugotovil kakih slabosti.

Potreben material:
– plastična nitka za kosilnico
– vezice
– klešče (ščipalke)
– 10 min časa

7 komentarjev

 1. lynxris pravi:

  Zanimiv predlog! Vsekakor za poizkusit. A metoda z zmrzovalnikom je bila tudi že testirana?

  • Miha pravi:

   Ja tudi metoda z zmrzovalnikom je bila testirana vendar v tem primeru voda v “pipi” iz katere pijemo zmrzne in je potrebno počakati, da se odtali ali uporabiti toplo vodo za odtajanje.

 2. Matej pravi:

  Kaj pa imate na turci v mehu….čisto vodo ali tudi kaj drugega? Hvala za info!

  • Miha pravi:

   Jaz imam v mehu izključno vodo. Meh in cevke je dokaj težavno očistiti in posledično se hitro pojavi plesen, če imamo v njih kaj drugega kot vodo. Za nadomeščanje elektrolitov imam zraven še bidon v katerm imam Isostar. Kolega pije mislim da Powerade. Napitkov je ogromno.

 3. kristijan.hr pravi:

  zanimljivo i efikasno! hvala na dobrom savjetu…

Komentiraj