za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

GPS kolesarske ture za XC/AM frike

Miha, 22. oktobra 2010

Ta objava bo namenjena bolj XC/AM ljubiteljem kolesarjenja. Ker sem letos malo več kolesaril, tudi v hrib in ne samo navzdol kot sem navajen iz DH vikendov, sem se odločil, da objavim nekaj letošnjih poti na katerih smo uživali.

Večina vas se dandanašnji poda na neznane poti s pomočjo pomagal GPS, ali pa vsaj s kolegom, ki ga ima. Torej, na strani proizvajalca GPS naprav Garmin ponujajo storitev kamor lahko svoje vadbe naložite in spremljate grafične prikaze, statistiko… Kar je v tem primeru bolj pomembno oz. koristno je, da lahko datoteko prenesemo s te strani in jo naložimo na svojo napravo in se odpravimo na pot.

Namensko nisem opisoval vsake ture posebej. Iz podatkov ob zemljevidu se lahko vidi celoten čas, ki smo ga potrebovali za turo, aktivni čas, višinske razlike itd. Hotel sem opisati težavnosti poti, vendar je to zelo relativen parameter, odvisen predvsem od znanja in kondicije.  Najbolje, da iz podatkov vsak sam oceni kako težka oz. lahka je pot. Kratek opis najdete tik pod naslovom vsake ture.

Pa preidimo k povezavam, kjer lahko najdete ture, ki smo jih letos prevozili. Pod zemljevidom vsake ture lahko kliknemo na gumb izvoz in nato izberemo format (.gpx, .kml, .tcx ) datoteke, katero želimo prenesti.

1 komentar

  1. Ales pravi:

    Zdravo,

    Nikakor be morem izvozit gpx. Ni gumba za izvoz. Mi mogoče lahko pomagaš?

    Hvala lp
    ALES

Komentiraj