za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Čaven

Miha, 16. novembra 2013

V začetku tedna je bila vremenska napoved dokaj slaba razen četrtek je bil svetla izjema. Odločitev je padla, obisk primorske, natančneje Rob nad Ajdovščino. Že na poti, malo pred Ajdovščino se je plan spremenil. Po cesti proti Colu bi naju veter potiskal nazaj v dolino in verjetno bi bila vožnja na robu še manj prijetna. Predvidevala sva da bo prečka pod Čavnom veliko boljša izbira in izkazalo se je, da je bila res.

Iz Lokavca proti Predmeji, nato po prečki kjer po kar nekaj časa odvijemo desno v smeri Kuclja. Ta del je precej zahteven za vožnjo, veliko je nestabilnega majhnega kamenja in precej neravna podlaga. Ves čas je potrebno loviti ravnotežje in iskati pravo linijo. Težavnost V6. Tokrat je bilo tudi precej podrtih borov in smrek zato je se na zadnji sliki vidi kje sva sekala ovinek. Žal se ni dalo stopiti preko ampak je bilo treba okrog. Še kratek postanek na razgledni skali od koder se odpre pogled na celotno dolino. Nadaljujemo po makadamski cesti proti koči Antona Bavčarja na Čavnu.

Spust, kot zmeraj zabaven s tu in tam kakšno tehnično zahtevnejšo prepreko. Težavnost spusta je od S4 pa do S6. Sprememba plana v zadnji “sekundi” je naredila čudovit dan.

 

Komentiraj