za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Kako zamenjati pedala

Miha, 20. januarja 2012

Zima, nizke temperature, mraz … zebe. To je bil poglaviten razlog, da sem se odločil za menjavo pedal na mojem AM kolesu. Presedlal sem iz SPD na tako imenovane flat pedale. V SPD čevljih me je zeblo, najverjetneje zaradi plastičnega podplata v notranjosti, kovinske ploščice na podplatu in izjeno slabe izolacije podplatov. Torej flat pedali in primerni čevlji, v mojem primeru isti kot jih uporabljam za DH. Po nekaj zimskih turah z novimi čevlji, je svet veliko toplejši, čeprav so temperature prijetno nizke.
Ker je bila ravno priložnost, me je zanimalo koliko je razlike v teži med pedali, ki sem jih imel do sedaj (Shimano SDP M647) in novimi flati (Kona Jack Shit). Vrgel sem jih na tehtnico. Mimogrede sem stehtal še pedale (Atom lab G.I.), ki sem jih kupil za drugo kolo. Na spodnjih slikah si lahko ogledate rezultate. Morda še v opombo, Shimanovi pedali niso bili očiščeni, kar jih je otežilo za kak gram, če ste seveda zelo pikolovski.
Morda še za tiste, ki bi pedale zamenjali sami. Zadeva je povsem enostavna tako, da brez strahu. Za lažjo predstavo sva pripravila video.

 

Komentiraj