za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Menjava ležajev “Rocker arm”

Miha, 21. julija 2018

Kako naj začnem drugače  kot, »ponovno po dolgem času« tokrat mislim na video vsebino in ne na turo kot ponavadi. Kot sem povedal, po dolgem času ponovno video objava z nekaj z tehnične vsebine. Že v prejšnji objavi sem nakazal, da je moje kolo zbolelo. Skratka tokrat video objava o menjavi ležajev.

Na tako imenovanem delu »Rocker arm« sta se uničila oz. sem obrabil ležaja, v okvirju. Težave so se pokazale kot pokanje pri vožnji čez manjše vdolbine in škripanje pri manjšem nihanju zadnjega amortizerja.

Ko sem zadeve razstavil sem ugotovil, da je en ležaj popolnoma uničen in so valjčki  v ležaju (gre za iglični ležaj) popolnoma zdrobljeni in na drugi strani kjer je bil ležaj popolnoma suh in zarjavel. Os, ki gre skozi ležaje je bila popolnoma sprijeta z ležaji in šele Krown sprej je pomagal, da sem lahko os naslednji dan dobil ven. Za informacijo, ta os bi morala gladko teči v ležajih. Skratka, pri Litevillu sem naročil nov komplet (ležaja, os in vijaka) in še in kemični varovalki. dve različno močni kemični varovalki (lepilo za vijake), eno zelo močno in eno srednje moči.

Za izvlečenje ležajev sem sicer izdelal orodje, ki pa se je izkazalo kot neuporabno. Izvlečenja sem se lotil nekoliko drugače. Potek menjave ležajev si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Komentiraj