za čas, ko niste na kolesu

Izberi kategorijo

Ponovno varjenje okvirja kolesa

Miha, 28. maja 2012

Pa je počil ponovno. Govorim o okvirju moje Commencal Mete 55. Lani poleti je počil prvič. Po neuspešnih poskusih reklamiranja (zaradi pretečene garancije 1 mesec) kljub temu, da je bila nedvomno konstrukcijska napaka proizvajalca, sem dal okvir na varjenje. Var ni preživel enega leta. Pravzaprav je tik nad varom začel pokati dokaj kmalu po varjenju. Ker nisem bil prepričan, če je počil sem dal var na pregled nazaj k varilcu, ki je ugotovil, da je vse ok in da je počila samo barva.

No, na zadnji turi sem ugotovil, da je najverjetneje res počil okvir. Ko pogledam redne cene koles na trgu me grozno zaboli glava. Preostalo mi ni nič drugega kot ponovno varjenje ali nakup novega kolesa. Odločil sem se za varjenje, hvala Tine. Zaenkrat je videti super, upam, da bo zdržalo. Nakup bo moral še počakati. Na slikah si lahko pogledate potek pokanja, preverjanja, varjenja itd. tega nesrečnega okvirja.

Video prikazuje kako sem se prepričal, da je okvir res ponovno počil. No ja, saj sem bil prepričan, a je bilo zabavno poiskati dokaze.

1 komentar

  1. Veselko Gustin pravi:

    Pozdravljeni. Ali mi lahko zaupate popoln naslov in priimek g. Tineta, ki vam je varil okvir. Hvla in LP V Gustin.

Komentiraj